Salata tabouleh

Ca sa faci salata tabouleh ai nevoie de muuult patrunjel, acesta fiind ingredientul principal al preparatului. Practic, mananci o salata numai din patrunjel, „asezonata”, cu rosii si castraveti, si nu invers. Iar acesta este un lucru minunat! Daca iti inchipui ca nu poti sa mananci atata patrunjel deodata, fa o proba! Vei descoperi o salata absolut delicioasa si foarte sanatoasa!

Patrunjelul este o doza concentrata de antioxidanti, printre care luteina, un flavonoid care elimina efectele radicalilor liberi. Impreuna cu luteina, vitamina C, prezenta din abundenta in patrunjel, are efect anti-inflamator. Si mai mult decat atat, patrunjelul contine si un compus organic (miristicina) prezent in uleiul esential de patrunjel, care nu ca doar inhiba formarea tumorilor, dar poate activa si o enzima care lupta cu oxidarea moleculara.

How to make 4 porții of Salata tabouleh

Ingredients

  • 1 ceasca de cuscus
  • 3 rosii taiate cubulete mici
  • 2 castraveti curatati de coaja si taiati cubulete
  • 3 cepe verzi taiate
  • 1/3 ceasca de frunze de menta proaspete
  • 1 ceasca de patrunjel proaspat
  • 1/2 ceasca de suc de lamaie
  • 2/3 ceasca de ulei de masline
  • 1 lingurita de sare

Steps

  • Pune cuscus-ul intr-un bol si acopera-l cu doua cesti de apa fierbinte. Lasa-l sa stea 30 de minute, dupa care scurge-l de excesul de apa.
  • Separat: toaca rosiile si castravetii in cubulete mici (castravetii ii poti curata de coaja). Taie ceapa verde, toaca patrunjelul si frunzele de menta marunt. Pune toate aceste ingrediente intr-un bol si adauga deasupra usturoiul pisat, sarea, uleiul de masline si sucul de lamaie. Adauga si cuscus-ul, amesteca bine si da salata la frigider cel putin doua ore inainte de a o consuma ca sa fie proaspata!
  • Ca sa te bucuri de o masa si mai gustoasa, combina salata tabouleh cu humus!

Nutrition

  • Calories 98kcal
  • Proteins 4g
  • Carbs 12g

Share or save this

   

Subscribe for more

We can let you know when we add new recipes or nutritional plans