Frittata cu Mozzarella, busuioc si Zucchini

Această rețetă de frittata plină de legume este una dintre cele mai rapide mese pe care le poți face. Gătește-o la micul dejun sau servește-o la prânz sau cină cu o salată mare lâng și o baghetă peste care ai picurat puțin ulei de măsline

How to make 4 of Frittata cu Mozzarella, busuioc si Zucchini

Ingredients

  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1½ cană de ceapă roșie tăiată mărunt
  • 1½ cană de zucchini;
  • 7 ouă bătute;
  • ½ tlingură de sare;
  • ¼ linguriță de piper proaspăt măcinat
  • ⅔ cană biluțe de mozzarela tăiate cubulețe;
  • 3 linguri roșii deshidratate tocate mărunt;
  • ¼ ceasca de busuioc proaspăt tocat;

Steps

  • Încălzește uleiul într-o tigaie de prăjit mare sau într-o tigaie din fontă, la căldură medie. Adăugă ceapa și dovlecelul, amestecând frecvent, până când ajunge moale, aproximativ 3-5 minute.
  • Între timp, amestecă ouăle cu sare și piper într-un castron. Se toarnă ouăle peste legumele din tigaie. Ridică de margini pentru a permite oup nefăcute de la mijloc sa curga dedesubt, aproximativ 2 minute.
  • Aranjați mozzarella și roșiile uscate pe partea superioară și țineți tigaia pe foc până când ouăle sunt ușor rumenite, 1 min ½ până la 2 minute. Ornează cu busuioc.
  • Pentru a scoate frittata din tigaie, rulați o spatulă în jurul marginii, apoi dedesubt, până când o puteți glisa sau ridica pe un fund sau o placă de servire.
  • Tăiați în 4 felii și serviți.

Nutrition

  • Calories 292kcal
  • Proteins 18g
  • Carbs 8g
  • Fat 21g

Share or save this

   

Subscribe for more

We can let you know when we add new recipes or nutritional plans