Lipii cu dovlecel și fasole neagra

Această rețetă are un gust dulce-picant datorită pudrei ancho-chile. Dacă nu găsești pudră ancho-chile poți folosi orice, orice condiment bază de chilli. Servește cu sosul tău picant favorit.

 

How to make 4 of Lipii cu dovlecel și fasole neagra

Ingredients

  • 550 grame de dovleac;
  • 2 linguri de ancho chile powder;
  • ½ lingura sare;
  • 300 grame de basole neagră, strecurată;
  • 2 cepe verzi, tăiate mărunt;
  • 3 linguri de suc de lămâie;
  • 2 linguri de ulei de rapita sau ulei de canola;
  • ½ lingură de chimen;
  • 3 căni de salată romanin, tocată;
  • 4 lipii;
  • ½ cană brânză feta;
  • ¼ cană de semințe de dovleac prăjite, nesărate

Steps

  • Aduceți aproximativ 1 cm de apă la fiert într-o cratiță mare, prevăzută cu un coș de aburi. Adăugați dovleacul, puneți capacul lăsați la abur până devine foarte delicat, aproximativ 15 minute.
  • Scurgeți și reveniți la oală. Adăugați 1½ linguriță de pudră chilly și sare. Zdrobiți până când e aproape neted; acoperiți pentru a menține cald.
  • Între timp, combinați fasolea, ceapa verde, și 2 linguri de suc de lămâie, 1 lingură de ulei, chimen și restul de ½ linguriță de pudră de chilly într-un castron mediu. Luati salata verde cu restul de 1 lingura fiecare suc de lămâie si ulei intr-un alt bol.
  • Împrăștiați aproximativ ¼ cană de dovleac pe fiecare lipie. Puneți aproximativ 3 linguri de amestec de fasole, ¼ ceașcă de salată și 1 lingură de brânză.

Nutrition

  • Calories 422kcal
  • Proteins 14g
  • Carbs 51g
  • Fat 21g

Share or save this

   

Subscribe for more

We can let you know when we add new recipes or nutritional plans