Supa Crema de Linte Rosie

Desi bucataria turceasca are foarte multe preparate, supele joaca un rol important. Pe vremuri, supa era principala masa. Aceasta era servita, de regula, la micul dejun. Totodata, supele turcesti sunt foarte sanatoase si sunt denumite dupa ingredientul principal ce a fost folosit la prepararea lor.

Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste kırmızı mercimek çorbası, iar aceasta poate fi preparata in mai multe feluri.

Supa de linte rosie – un deliciu!

Eu recomand aceasta reteta de supa de linte rosie traditionala, gatita in casa. Imi sfatuiesc si prietenii sa incerce sa gateasca orice preparat dupa reteta sa orginala, indiferent despre ce bucatarie este vorba.

Supa este foarte gustoasa, iar mie mi-a placut foarte mult.

Salata tabouleh

Ca sa faci salata tabouleh ai nevoie de muuult patrunjel, acesta fiind ingredientul principal al preparatului. Practic, mananci o salata numai din patrunjel, „asezonata”, cu rosii si castraveti, si nu invers. Iar acesta este un lucru minunat! Daca iti inchipui ca nu poti sa mananci atata patrunjel deodata, fa o proba! Vei descoperi o salata absolut delicioasa si foarte sanatoasa!

Patrunjelul este o doza concentrata de antioxidanti, printre care luteina, un flavonoid care elimina efectele radicalilor liberi. Impreuna cu luteina, vitamina C, prezenta din abundenta in patrunjel, are efect anti-inflamator. Si mai mult decat atat, patrunjelul contine si un compus organic (miristicina) prezent in uleiul esential de patrunjel, care nu ca doar inhiba formarea tumorilor, dar poate activa si o enzima care lupta cu oxidarea moleculara.