Tikka Massala plina de legume

Oh salut. Ești pe pagina rețetei mele preferate din TOATE TIMPURILE! Uneori exagerez, dar astăzi nu e una din acele zile.

Nu am crescut mâncând mâncare indiană (și nu pretind ca această rețetă e 100% rețetă autentică) dar cu siguranță am îmbunătățit-o de fiecare dată când am încercat să o gătesc.

Orezul ferimierului

This fried rice recipe features a fall mixture of sliced Brussels sprouts and parsnips, but feel free to use whatever is fresh and in season. This recipe works best in a wok— a skillet is too small for the volume of food and requires more oil to prevent sticking. Always use cold cooked rice otherwise the fried rice will be gummy and sticky.

Gnocchi cu roșii și Anghinare

Inimi de anghinare, măsline și un splash de oțet de vin roșu oferă acestei rețete ultra rapide gustul și aroma de pizza. Pentru savoare extra, mediteraneeană, încearcă să adaugi brânză feta.

Lipii cu dovlecel și fasole neagra

Această rețetă are un gust dulce-picant datorită pudrei ancho-chile. Dacă nu găsești pudră ancho-chile poți folosi orice, orice condiment bază de chilli. Servește cu sosul tău picant favorit.

 

Frittata cu Mozzarella, busuioc si Zucchini

Această rețetă de frittata plină de legume este una dintre cele mai rapide mese pe care le poți face. Gătește-o la micul dejun sau servește-o la prânz sau cină cu o salată mare lâng și o baghetă peste care ai picurat puțin ulei de măsline

Supa Crema de Linte Rosie

Desi bucataria turceasca are foarte multe preparate, supele joaca un rol important. Pe vremuri, supa era principala masa. Aceasta era servita, de regula, la micul dejun. Totodata, supele turcesti sunt foarte sanatoase si sunt denumite dupa ingredientul principal ce a fost folosit la prepararea lor.

Supa de linte rosie este o reteta traditional turceasca si se numeste kırmızı mercimek çorbası, iar aceasta poate fi preparata in mai multe feluri.

Supa de linte rosie – un deliciu!

Eu recomand aceasta reteta de supa de linte rosie traditionala, gatita in casa. Imi sfatuiesc si prietenii sa incerce sa gateasca orice preparat dupa reteta sa orginala, indiferent despre ce bucatarie este vorba.

Supa este foarte gustoasa, iar mie mi-a placut foarte mult.

Salata tabouleh

Ca sa faci salata tabouleh ai nevoie de muuult patrunjel, acesta fiind ingredientul principal al preparatului. Practic, mananci o salata numai din patrunjel, „asezonata”, cu rosii si castraveti, si nu invers. Iar acesta este un lucru minunat! Daca iti inchipui ca nu poti sa mananci atata patrunjel deodata, fa o proba! Vei descoperi o salata absolut delicioasa si foarte sanatoasa!

Patrunjelul este o doza concentrata de antioxidanti, printre care luteina, un flavonoid care elimina efectele radicalilor liberi. Impreuna cu luteina, vitamina C, prezenta din abundenta in patrunjel, are efect anti-inflamator. Si mai mult decat atat, patrunjelul contine si un compus organic (miristicina) prezent in uleiul esential de patrunjel, care nu ca doar inhiba formarea tumorilor, dar poate activa si o enzima care lupta cu oxidarea moleculara.